Somniferele nu sunt mereu cea mai bună soluție pentru insomnii

264
Somniferele nu sunt mereu cea mai bună soluție pentru insomnii - insomnii2-1348869884.jpg
Doar 20 de procente dintre cei care se plâng de tulburări ale somnului suferă într-adevăr de insomnie.


Astfel, ei pot fi tratați cu somnifere, dar tratamentul trebuie să fie de scurtă durată. Potrivit Agerpres, specialiștii recomandă ca tratamentul medicamentos să fie însoțit de o tehnică de relaxare sau de o terapie cognitivo-comportamentală. Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) amintește medicilor, farmaciștilor și pacienților că prescrierea somniferelor nu trebuie să fie sistematică, iar cei care utilizează de multă vreme trebuie să beneficieze de o strategie de oprire progresivă și integrată, pentru a avea din nou un somn natural, chiar dacă este mai scurt sau fracționat.
Calitatea somnului este perturbată odată cu înaintarea în vârstă, însă aceste schimbări de ordin fiziologic ajung adesea să fie tratate cu somnifere. În prezent, peste o treime din persoanele de peste 65 de ani consumă asemenea medicamente în permanență, în timp ce la peste unul din două cazuri nu ar fi indicat. În plus, ele riscă să creeze dependență și tulburări de memorie. 
Chiar dacă se plâng că nu dorm bine, persoanele în vârstă ar trebui să știe că odată cu înaintarea în vârstă tulburările de somn sunt inerente, motiv pentru care nu ar trebui să apeleze la somnifere. Adesea este necesar un consult de specialitate, pentru că tulburările nocturne se datorează de foarte multe unor dureri, anxietăți sau depresii.
Alina RADU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1929 secunde