Specii de peşte ce trebuie consumate cu măsură

205
Specii de peşte ce trebuie consumate cu măsură - peste-1636642140.jpg
Specialiştii în nutriţie spun întotdeauna faptul că peştele este o sursă importantă de nutrienţi esenţiali. Cu toate acestea, există unele specii de peşti care pot conţine metale grele, cum ar fi mercurul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) subliniază faptul că principala sursă de expunere a omului la compuşi toxici este consumul de peşte şi fructe de mare. Aceste substanţe afectează sănătatea şi, mai presus de toate, reprezintă un risc semnificativ pentru femeile însărcinate şi mamele care alăptează.

Se ştie de mulţi ani faptul că o mare varietate de specii marine pot acumula metale precum cadmiul, plumbul şi mercurul care provin din industriile miniere, zootehnice şi agricole, printre altele. Potrivit doc.ro, concentraţiile de metale grele sunt atât de mari, încât pot fi letale. De asemenea, există peşti mari răpitori care ajung să consume cantităţi uriaşe de metale grele. De exemplu, macroul (Scomberomorus cavalla), bibanul roşu (Hoplostethus atlanticus) şi codul comun, cunoscut şi sub denumirea de cod de Atlantic nu sunt recomandate pentru consum. Acestea sunt principalele specii de peşte care pot acumula metale grele în exces, în special metilmercur. Ca urmare, încercaţi să nu le consumaţi în exces, mai ales femeile însărcinate, femeile care alăptează şi copiii mici, ei fiind mai vulnerabili la aceste substanţe toxice din cauza efectelor negative ale mercurului asupra sănătăţii. Medicii afirmă că un consum moderat de peşte nu vă va face rău, deci îl puteţi consuma ocazional. În concluzie, bucuraţi-vă de beneficiile peştelui fără a vă risca, însă, sănătatea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3298 secunde