Spirometrii gratuite pentru constănțeni

261
Spirometrii gratuite pentru constănțeni - piriuspirometrie17mai-1431871393.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii interesați să afle cât de sănătoși sunt plămânii lor o pot face cu ajutorul unui test simplu, nedureros, prin care se măsoară funcția pulmonară. Este vorba despre spirometrie, un test rapid, ce presupune ca pacientul să sufle într-un aparat ce înregistrează volumele și debitele pulmonare.

Dr. Doina Pîrîu, medic specialist pneumolog constănțean, a explicat, pentru "Cuget Liber", faptul că spirometria este recomandată tuturor celor care răspund pozitiv la cel puțin una din următoarele întrebări: Respirați greu, mai ales în timpul exercițiului fizic? l Aveți respirație șuierătoare? l Sunteți fumător? l Tușiți frecvent (de peste trei săptămâni)? l Vă treziți noaptea din somn tușind? l Prezentați frecvent răceli care coboară în piept și care durează mai mult de zece zile? l Eliminați spută? l Lucrați în mediu la care sunteți expuși la fum, aburi sau praf? l Sunteți alergic(ă) sau tușiți după expunere la polen, praf sau animale cu blană? l Aveți în familie cazuri de astm bronșic, BPOC, alergii, bronșită astmatiformă, bronșita fumătorului?

În perioada 18 - 29 mai, constănțenii interesați pot realiza o spirometrie gratuită la cabinetul medical al dr. Doina Pîrîu. Programări la telefon 0721.285.696. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3663 secunde