Sport pe plajă în sprijinul donării de organe

107
Sport pe plajă  în sprijinul donării de organe - sportpeplajatransplantati-1438010697.jpg

Articole de la același autor

Donarea de organe este încă la început de drum în țara noastră. Pentru a ne ajuta să conștientizăm importanța donării de organe, Asociația Transplantaților din România (ATR), în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF) organizează, mâine, un meci amical de fotbal pe plajă.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 17, în Mamaia, pe plaja Melody (lângă Cazino). Se vor confrunta Echipa Națională a României de Fotbal pe plajă cu echipa Asociației Transplantaților din România, câștigătoare a Turneului internațional de fotbal de la Sofia din 1 - 3 mai 2015, turneu de promovare a donării de organe în scop terapeutic.

Echipa ATR, formată din pacienți cu transplant, medici și jucători de fotbal profesioniști, va fi coordonată de Valeriu Ioniță, pacient cu transplant hepatic, fost arbitru FIFA, iar căpitanul echipei este dr. Vlad Brașoveanu, chirurg de transplant hepatic la I.C. Fundeni. "Sportul, mișcarea în general, trebuie să facă parte din conduita zilnică a pacientului. Acest meci de fotbal, care este o etapă din programul Școlii de vară a pacienților cronici, eveniment organizat de Asociația Transplantaților din România, în perioada 25 - 31 iulie, la Saturn, dorește să aducă în prim-plan viața pacientului pre și post transplant, rolul și importanța medicilor specialiști de pe aria transplantului, precum și nevoia cunoașterii caracterului legal și benefic al actului donării. A cunoaște și a accepta donarea de organe înseamnă a susține viața", este de părere Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.317 secunde