Stările de nervozitate indică, uneori, o carență a fierului în organism

131
Stările de nervozitate indică, uneori, o carență a fierului în organism - starile-de-nervozitate-2-1687354367.jpg

Articole de la același autor

Fierul din organism ajută la buna funcționare a celulelor roșii, care au rolul de a oxigena întregul organism, ducând oxigenul din plămâni în restul organismului. Specialiștii spun că lipsa lui poate cauza simptome specifice, precum amețeală și slăbiciune. Mai puțin cunoscut este faptul că deficitul de fier poate cauza chiar și dureri. De cele mai multe ori, simptomele deficitului de fier în organism pot cauza dureri de cap, amețeală, dureri în piept, picioare și mâini reci, palpitații și insomnie. De asemenea, femeile pot avea probleme cu căderea părului și pot observa că unghiile lor se rup mai rapid.

La nivelul pielii, persoanele ce se confruntă cu astfel de probleme pot fi mai palide, cu cearcăne mai proeminente. Cu toate că oboseală este ceva normal, aceasta trebuie să vă ridice semne de întrebare atunci când, chiar și după un somn normal, vă simțiți lipsit de energie. Dificultățile de concentrare și stările de nervozitate pot indica, de asemenea, o carență a fierului în organism.

Cu toate că se poate trata destul de ușor prin intermediul suplimentelor sau adoptarea unei alimentații echilibrate, deficitul de fier poate cauza anumite complicații. Dacă nu este tratat la timp, poate determina anumite afecțiuni mai grave, precum apariția unor boli de natură cardiovasculară. Spre exemplu, aritmia cardiacă poate duce la stop cardiac, din cauza faptului că inima se mărește. Pe de altă parte, oboseala cronică poate duce la depresie și insomnii. În cazul celor mici, carența de fier netratată poate afecta dezvoltarea cognitivă și motorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5545 secunde