Primăria Ovidiu inaugurează Castrul Roman. Program artistic pentru toţi iubitorii de arheologie

301
Primăria Ovidiu inaugurează Castrul Roman. Program artistic pentru toţi iubitorii de arheologie - ovidiu-1687354373.jpg

Articole de la același autor

În data de 7 iulie, Primăria Ovidiu inaugurează Castrul Roman, amplasat în Cartierul Ovidiu Sud. Evenimentul de inaugurare va cuprinde defilarea și reprezentație artistică a grupurilor de reconstituire istorică din Sibiu – Castrum Novis & Terra Apulum, concert susținut de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța şi premieră film documentar (producție Primăria Ovidiu & Imago Studio).

Proiectul Sit Arheologic Ovidiu, a fost realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, și a avut ca scop conservarea, reconstituirea parțială și integrarea în circuitul turistic a acestui obiectiv istoric deosebit ce figurează în lista monumentelor istorice de categoaria A din România.

Situl identificat în sudul localității (cartier Ovidiu Sud) este compus dintr-un castru roman, o așezare civilă și o bazilică paleo-creștină.

„Vestigiile antice din zona orașului Ovidiu au supraviețuit luptei cu timpul și se înfățișează astăzi vizitatorilor, reconstituite special pentru a spune povestea acestor locuri, o poveste veche de peste un mileniu și jumătate, petrecută aici” au transmis reprezentanții Primăriei Ovidiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.469 secunde