Substanţă periculoasă, găsită în 92% dintre organismele europenilor! De aici, multe probleme de sănătate!

2931
Substanţă periculoasă, găsită în 92% dintre organismele europenilor! De aici, multe probleme de sănătate! - advanceyourlabswithus1-1694681630.jpg

Articole de la același autor

Bisfenolul A (BPA), unul dintre principalii perturbatori endocrini, este prezent în 92% dintre organismele europenilor şi reprezintă un potenţial pericol pentru sănătatea acestora, conform unui raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) publicat joi, transmite AFP."În cadrul unei recente iniţiative de bio-monitorizare umană, HEM4EU, BPA a fost detectat la 92% dintre participanţii adulţi din unsprezece ţări europene", a scris AEM.

Pe baza unui studiu din aprilie al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA), care a revizuit în mod drastic în scădere doza zilnică maximă de bisfenol A considerată sigură pentru consumator, AEM, cu sediul la Copenhaga, consideră că "în cele 11 ţări care au participat la iniţiativa de bio-monitorizare a BPA, nivelul de depăşire a variat între 71% şi 100%".

Bisfenolul A, care este de mult timp omniprezent în numeroase produse, precum sticlele de plastic, este suspectat că ar fi asociat cu multiple tulburări şi afecţiuni - cancer de sân, infertilitate şi altele - din cauza perturbărilor hormonale pe care le provoacă.

În unele ţări, precum Franţa, BPA este în prezent interzis în recipientele alimentare. Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au restricţionat utilizarea acestuia şi iau în considerare o limitare mai drastică, cu toate că acest lucru nu a fost pus încă în aplicare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2306 secunde