Noi servicii medicale decontate de CJAS, pentru persoanele infectate cu Sars-Cov-2

226
Noi servicii medicale decontate de CJAS, pentru persoanele infectate cu Sars-Cov-2 - servicii3-1642077859.jpg

Articole de la același autor

În scurt timp, serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu Sars-Cov-2 vor putea fi decontate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Potrivit Ministerului Sănătății, persoanele diagnosticate cu Covid-19 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

În cursul zilei de joi, 13 ianuarie, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu Covid-19.

„Actul normativ permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scade presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

De asemenea, pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s-a stabilit un termen de maxim cinci zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu Covid-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0291 secunde