Sute de constănțence au probleme ginecologice

325
Sute de constănțence au probleme ginecologice - sutedeconstantence-1397666307.jpg

Articole de la același autor

60% dintre femeile consultate în cadrul campaniei naționale "Zile-le V - Protejează-ți feminitatea!" au fost diagnosticate cu infecții vaginale. Dintre acestea, peste 700 de constănțence care au beneficiat de consultații gratuite la ginecolog au aflat că au probleme de sănătate.
În ceea ce privește repartiția pe grupe de vârstă, procentul cel mai mare (27 %) a fost reprezentat de grupa de vârstă 35-45 ani, urmat de  un procent de 26 % fiecare, pentru grupele de vârstă 25-35 ani și peste 45 ani. Grupa de vârstă 18-25 ani a reprezentat 21% din totalul consultațiilor. 
"Această primă ediție a campaniei naționale «Zilele V» ne-a arătat că sunt în continuare multe femei cu infecții vaginale care nu se prezintă la medicul ginecolog. Deși româncele au evoluat mult la acest capitol, numărul celor diagnosticate cu o infecție vaginală ră-mâne destul de mare" , menționează Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, instituție care a organizat campania la nivel național.  
Consultația ginecologică de rutină, însoțită de cele mai multe ori de o ecografie trans-vaginală, este recomandată cel puțin de două ori pe an la persoanele active sexual și o dată pe an la femeile aflate la menopauză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde