Tensiunea arterială se ține sub control și prin alimentație

200
Tensiunea arterială se ține sub control și prin alimentație - tensiuneaarteriala-1662483881.png

Articole de la același autor

În timp ce unele alimente pot crește tensiunea arterială foarte mult, consumul de fructe și legume o poate ține sub control. Deși fluctuează constant, valoarea tensiunii arteriale poate deveni, uneori, exagerat de ridicată (hipertensiune) sau de scăzută (hipotensiune). Când tensiunea arterială depășește 140 cu 90, pacientul suferă de hipertensiune, iar atunci când tensiunea arterială este sub 100 cu 60, el suferă de hipotensiune. În ceea ce-i privește pe pacienții hipertensivi, aceștia sunt nevoiți, în general, să urmeze un tratament medicamentos, pe când cei hipotensivi nu trebuie să recurgă la o asemenea măsură. Oricum, spun medicii, indiferent de situație, atât hipertensiunea, cât și hipotensiunea sunt nocive pentru sănătate. 


În acest sens, o modalitate eficientă de a regla tensiunea arterială este să adoptați o dietă sănătoasă. Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să ponderați consumul de sare, care crește tensiunea arterială. Pacienții hipotensivi își pot crește ușor aportul de sare, fără a face exces. În cazul în care tensiunea arterială a scăzut brusc, rețineți faptul că mezelurile naturale constituie o sursă excelentă de sare la care puteți apela. Apoi, fructele cu coajă lignificată, precum nucile, migdalele sau alunele, reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, un nutrient esențial pentru a avea o tensiune arterială echilibrată. De asemenea, băuturile cofeinizate precum cafeaua, ceaiul și cele carbogazoase cresc pulsul și tensiunea arterială. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7218 secunde