Terapia pentru copiii cu autism trebuie să înceapă până la vârsta de trei ani

109
Terapia pentru copiii cu autism trebuie să înceapă până la vârsta de trei ani - autismulcentrulpsihologicmareane-1442241019.jpg

Articole de la același autor

Părinții acceptă cu greu faptul că micuțul lor, frumos, dar tăcut și cu stereotipii evidente, ar putea avea autism. De aceea, amână prezentarea la un medic, amăgindu-se că, de fapt, este vorba doar de o întârziere în dezvoltare a copilului.

Psihologul Cristina Gemănaru, de la Centrul "Marea Neagră", a subliniat că cei mici trebuie duși la medic și apoi la orele de terapie până la împlinirea vârstei de trei ani. Altfel, șansele de recuperare scad. "Orice oră de terapie contează pentru un copil cu autism și de aceea, ședințele trebuie începute cât mai timpuriu. Cel mai bine este să se înceapă terapia înainte ca cel mic să împlinească doi ani și jumătate. Părinții știu că este ceva în neregulă cu cel mic încă de la un an, dar vor să creadă că nu este așa. Merg la medicul de familie, unde copilului i se fac niște teste generale, nu și pentru autism, li se spune că totul este în regulă, așa că stau liniștiți. Trebuie însă, să fie atenți și să se prezinte la medic, întrucât copilul care începe terapia înaintea vârstei de trei ani are șanse de recuperare de 80%", a adăugat psihologul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4172 secunde