CJAS Constanța: "Se elimină adeverințele de asigurat"

334
CJAS Constanța:

Articole de la același autor

De la 1 septembrie, serviciile medicale sunt acordate, obligatoriu, în baza cardului de sănătate. Din acest motiv, conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța nu va mai elibera adeverințe înlocuitoare ale cardului.

"Avem câteva situații distincte: prima este cea a furtului sau a deteriorării cardului, moment în care asigurații au nevoie de adeverință înlocuitoare, avem asigurații cu card emis dar pe care încă nu l-au primit și avem pacienți pentru care încă nu a fost tipărit cardul de către Imprimeria Națională. Pentru aceste două categorii din urmă, nu mai este nevoie de adeverințe pentru că furnizorii vor verifica în sistem calitatea de asigurat", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.

În acest fel, constănțenii asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate nu mai sunt nevoiți să stea la cozi la CJAS pentru eliberarea adeverințelor care fac dovada de asigurat. Pe de altă parte, pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale gratuite, furnizorii trebuie să verifice calitatea de asigurat în sistem. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5932 secunde