Uleiuri care ajută la hidratarea şi repararea pielii

145
Uleiuri care ajută la hidratarea şi repararea pielii - fond-uleiuri-1711638804.jpg

Articole de la același autor

Deoarece majoritatea oamenilor își desfășoară activitatea contracronometru, este destul de dificil să își găsească timp și pentru a merge la un spa în fiecare săptămână sau măcar de două ori pe lună. Drept urmare, cea mai bună opțiune constă în remedii și masaje de care puteți avea parte chiar la voi acasă.

La ora actuală, există o serie de uleiuri naturale care sunt benefice pentru organism, care hrănesc pielea, părul și calmează durerile la nivelul sistemului articular-muscular-osos. Masajul stimulează circulația sangvină şi limfatică, dar este util și în recuperarea în caz de inflamații, contuzii. Potrivit dr. Dana Argeșean, uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, dar și acizi grași Omega-3 și Omega-9, vitamina E și acizi esențiali, care pot aduce beneficii pielii atunci când este aplicat topic. Datorită substanțelor care se găsesc în componența sa, atunci când este aplicat pe piele, acesta crește capacitatea pielii de a absorbi și reține apa. În plus, uleiul de măsline este de ajutor și în îndepărtarea impurităților de pe ten. Mai exact, puteți să apelați la uleiul de măsline ca să vă demachiați, chiar și dacă ați folosit produse de machiaj rezistente la transfer, susțin oamenii de știință.

De exemplu, dacă aveți pielea uscată, folosiți zilnic uleiul de măsline, aceasta fiind o modalitate excelentă de a combate pielea uscată cauzată de vremea rece. Totodată, ajută la repararea pielii deteriorate și pe timp de vară, atunci când stați prea mult la soare. Terapia de masaj cu ulei de măsline vă ajută și la calmarea durerilor și a spasmelor musculare. Totodată, acesta ajută la estomparea afecțiunilor scalpului uscat, dar și a mătreții. Masajul scalpului cu ulei de măsline vă va face totodată părul mai sănătos, mai strălucitor și mai ușor de aranjat. Medicii avertizează că excesul de ulei pe piele poate duce la înfundarea porilor și la apariția acneei. De altfel, uleiul de măsline poate să irite pielea și chiar să ducă la apariția dermatitei atopice. De altfel, este important să folosiți uleiul de măsline cu prudență, mai ales dacă știți că aveți pielea sensibilă.

La rândul său, uleiul de susan conține foarte multe vitamine și minerale esențiale, antioxidanți și acizi grași. Acești nutrienți lucrează împreună pentru a combate problemele comune ale pielii, cum ar fi inflamația, toxicitatea și îmbătrânirea prematură. „Uleiul de susan are proprietăți hidratante, regenerante, calmează mâncărimea și reduce roșeața pielii. De regulă, este bine tolerat, ceea ce îl face un candidat demn pentru pielea sensibilă. Foarte eficient pentru față și gât este şi zincul, un mineral important pentru o piele frumoasă, acesta găsindu-se din plin în uleiul de susan. Pentru cele mai bune rezultate, aplicaţi câteva picături dimineața și seara după curățarea pielii, folosind mișcări circulare. De asemenea, produsul poate fi folosit pentru senzația de mâncărime a pielii”, a explicat specialistul. Uleiul de susan este indicat şi după ce veniţi de la bazinul de înot sau după ce faceţi duș şi vă mănâncă pielea. În astfel de situaţii. uleiul de susan va ajuta la calmarea pielii, dacă se aplică un masaj uşor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3528 secunde