Unghiile exfoliate se tratează. Ce trebuie să faceţi

264
Unghiile exfoliate se tratează. Ce trebuie să faceţi - fondunghiiexfoliate1-1632230639.jpg

Articole de la același autor

Uneori, se poate întâmpla ca unghiile să înceapă să se exfolieze şi să tot căutaţi soluţii pentru a stopa acest proces. Medicii sunt de părere că acest lucru se datorează stresului, alimentaţiei necorespunzătoare, dar şi problemelor pe care unele persoane le au cu glanda tiroidă. Bineînţeles, sunt şi situaţii în care unii oameni îşi ţin prea mult timp mâinile în apă.

Potrivit dr. Laura Rotaru, există mai multe cauze ale exfolierii unghiilor, iar una dintre acestea face referire la alimentaţia precară şi lipsa de calciu. Pentru a elimina acest deficit, trebuie să consumaţi cât mai multe produse lactate, spanac, sfeclă, precum şi legume cu frunze verzi. Evitaţi consumul de sucuri acidulate, ceai sau cafea, întrucât acestea împiedică absorbţia calciului în organism. Puteţi, de asemenea, să luaţi suplimente de vitamina A, B şi D sau calciu.

Pe de altă parte, o altă cauză a exfolierii unghiilor o constituie hidratarea necorespunzătoare, iar pentru a combate această problemă, este recomandat să consumaţi zilnic fructe, lichide, dar şi legume.

De asemenea, este necesar a se aplica o cremă hidratantă pe unghii, o dată pe zi. Dacă este posibil, faceţi acest lucru înainte de culcare sau după ce mâinile au avut un contact prelungit cu apa. Acest tratament este indicat şi persoanelor care obişnuiesc să îşi roadă unghiile, întrucât acestea sunt în contact permanent cu apa (saliva), iar straturile din care sunt alcătuite sunt îndepărtate cu dinţii.

În ceea ce priveşte latura estetică, unele tratamente sau obiceiuri pot afecta sănătatea unghiilor: aplicarea unghiilor false, pilitul în exces, folosirea lacurilor de unghii de proastă calitate, uscarea unghiilor în mod repetat, atunci când sunt umede, îndepărtarea ojei cu produse chimice agresive (acetona afectează şi pielea).

Un alt factor dăunător îl reprezintă contactul cu substanţe chimice, precum dezinfectantele sau produsele folosite pentru curăţare. Aşa că, încercaţi să evitaţi acest obicei, deoarece detergenţii, săpunurile şi alte produse similare pot irita pielea şi pot cauza exfolierea unghiilor. Sfatul specialiştilor este ca atunci când faceţi curăţenie, de exemplu, să purtaţi întotdeauna mănuşi de protecţie.

În acelaşi timp, problemele cu tiroida pot reduce, de asemenea, rezistenţa unghiilor. Ca urmare, dacă suferiţi de o afecţiune a glandei tiroide, consultaţi, neapărat, un medic endocrinolog care vă poate prescrie un tratament adecvat. Nu în ultimul rând, un alt factor dăunător îl constituie stresul şi lipsa somnului. Pentru un somn mai liniştit, consumaţi infuzii din plante ce ajută la relaxarea minţii şi a corpului. Nu folosiţi ojă ieftină sau de proastă calitate, pentru că este posibil să conţină chimicale dăunătoare unghiilor, ce le pot slăbi rezistenţa. Optaţi pentru folosirea unor lacuri de unghii special create pentru a preveni exfolierea. Există multe firme de cosmetice care oferă astfel de produse, acestea având cel mai probabil trecut pe ambalaj cuvântul „terapeutic”. Totodată, aplicaţi un întăritor pentru unghii de trei ori pe săptămână şi evitaţi să tăiaţi sau să rupeţi straturile de pe unghii pentru a nu le deteriora şi mai mult.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.197 secunde