Variante pentru a scădea aportul caloric al preparatelor din paste

166
Variante pentru a scădea aportul caloric al preparatelor din paste - paste-1677671979.jpeg

Articole de la același autor

Pastele reprezintă un aliment de bază pentru diferite populații din întreaga lume și sunt recomandate pentru aroma și versatilitatea lor gastronomică. Cu toate acestea, sunt văzute ca un preparat cu un aport caloric ridicat. Totuși, în funcție de ingrediente, metoda de gătire și porție, puteți scădea caloriile pastelor. Potrivit doc.ro, gătitul corect poate face diferența în ceea ce privește aportul caloric al preparatelor. De exemplu, gătitul al dente vă poate oferi câteva beneficii suplimentare. Și, deși poate părea simplu, sunt necesare anumite cunoștințe.

Pastele sunt aluat al cărui ingredient de bază este făina de grâu sau grâul dur, format din 70% amidon și 12% proteine din gluten. Grâul dur se amestecă cu apă, ouă, sare și alte ingrediente (opțional). Se frământă, se modelează și se usucă pentru a obține un produs care se gătește în apă clocotită. Proprietățile pastelor depind de interacțiunea dintre amidon, proteine și lipide.

Potrivit experților, proprietățile pastelor depind de calitatea materiei prime și de temperatura folosită pentru a usca produsul. Cantitatea normală pentru o persoană adultă este de 80 grame de paste crude. Această valoare își triplează volumul atunci când amidonul absoarbe apa și se hidratează. În cazul pregătirii unei salate, sunt suficiente 60 grame de persoană. Pentru o supă, 30 grame este cantitatea ideală. Pentru a reduce aportul caloric, pastele trebuie lăsate al dente. Aceasta înseamnă că pastele nu se înmoaie în întregime. O parte din amidon rămâne în continuare sub formă de granule. Din acest motiv, va dura mai mult pentru a fi digerat și absorbit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde