Virusologii au confirmat, pentru prima oară, cazuri de rezistență a virusului gripei aviare H7N9 la Tamiflu

63
Virusologii au confirmat, pentru prima oară, cazuri de rezistență a virusului gripei aviare H7N9 la Tamiflu - analiza-1369755460.jpg
Virusologii au confirmat prima oară clinic cazuri de rezistență a virusului gripei aviare H7N9 la antivirușii folosiți de obicei împotriva gripei la om, cum ar fi Tamiflu, ttransmite Agerpres.ro. Într-un studiu apărut marți în revista medicală The Lancet, dr Zhenghong Yuang de la Universitatea din Fudan (China) și colegii săi descriu trei cazuri de rezistență la antiviruși la pacienți contaminați cu virusul H7N9, relatează AFP.

Echipa a analizat 14 cazuri de pacienți spitalizați la Shanghai în luna aprilie cu infecție confirmată cu virusul H7N9. La trei pacienți grav afectați de virus, tratamentul antiviral nu a redus încărcătura virală, făcându-i pe cercetători să suspecteze o rezistență. Aceasta a fost confirmată la analiza genetică a virusului, când s-a descoperit o mutație caracteristică rezistenței la antiviruși (Tamiflu). Doi din acești pacienți au murit.

În China au fost contaminate cu virusul H7N9 130 de persoane, dintre care 37 au murit. În ultimele două săptămâni nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, a anunțat luni guvernul chinez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3864 secunde