1 iunie este ultima zi pentru declararea și plata taxei turismului

70

Articole de la același autor

Firmele și persoanele fizice autorizate care desfășoară activități comerciale ori prestează servicii în stațiunea Mamaia sau în Satul de Vacanță mai au la dispoziție numai trei zile pentru a declara și plăti taxa pentru promovarea turismului. 1 iunie 2014 este ultima zi pentru a se achita de această datorie către bugetul local.

"Operatorii economici care încep desfășurarea activităților economice sau cei care obțin ori avizează autorizația de funcționare sau programul de funcționare, respectiv autorizația pentru ocuparea temporară a domeniului public după această dată au obligația să depună o declarație în termen de 30 de zile de la data începerii activității sau obținerii documentelor de autorizare. În cazul imobilelor dobândite după împlinirea termenului scadent, declarația se depune în termen de 30 de zile de la data dobândirii", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun.

Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 2 la sută pentru fiecare lună sau fracție de lună. Depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea de-clarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei constituie contravenții.

"Conform prevederilor legale în vigoare, contravențiile prevăzute mai sus se sancționează cu amendă de la 279 de la 696 de lei, în cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice", mai adaugă șeful SPIT.

Taxa se poate achita numerar la ghișeele agențiilor fiscale ale SPIT Constanța sau prin virament bancar în contul RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, beneficiar Primăria municipiului Constanța, cod fiscal 4785631. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5889 secunde