Controale fiscale la societățile care au închiriat spații farmaciilor din Constanța

230
Controale fiscale la societățile care au închiriat spații  farmaciilor din Constanța - controalefiscale-1400515358.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe din Constanța efectuează o campanie de verificare pe teren a agenților economici care au contract de închiriere cu farmaciile. Inspectorii fiscali verifică respectarea prevederilor legale în ceea ce privește obligația declarării în termen de 30 zile a lucrărilor de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere a unei clădiri existente, precum și achitarea corectă a impozitului datorat.

"Pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, inspectorii fiscali vor aplica sancțiuni contravenționale, vor recalcula și impune retroactiv impozitul pe clădiri cu majorările aferente", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, constituie contravenție depunerea peste termen a declarațiilor de impunere și se sancționează cu amendă de la 280 lei la 1.116 lei, nedepunerea declarațiilor de impunere, nerespectarea prevederilor referitoare la înstrăinarea, înregistrarea ori radierea clădirilor, precum și la comunicarea actelor translative ale dreptului de proprietate și refuzul de a furniza informații sau documente în vederea clarificării și stabilirii reale a situației fiscale a contribuabililor, precum și depășirea termenului de 15 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, amenda fiind de la 1.116 lei la 2.784 lei.

"În condițiile în care lucrările sunt efectuate de către locatar, din punct de vedere fiscal, locatarul are obligația de a comunica proprietarului valoarea lucrărilor executate, pentru respectarea termenului de depunere a declarației fiscale", a mai adăugat șeful SPIT.

Formularul privind "Declarația fiscală/Decizia de impunere pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri" poate fi descărcat de pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane juridice" - "Documente declarare". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6923 secunde