SPIT. Începe colectarea taxei pentru promovarea turismului în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță

57
SPIT. Începe colectarea taxei pentru promovarea turismului în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță - spittaxesiimpozite3-1401012309.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința persoanelor fizice și operatorilor economici respectiv, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și persoane juridice, care desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță în anul 2014, că au obligația declarării și achitării taxei de promovare a turismului în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. 
Astfel, hotelurile și complexele hoteliere, cluburile și cazinourile trebuie să plătească 4.000 de lei, restaurantele, barurile, unitățile de fast-food din zona trei și unitățile de alimentație din incinta structurilor de primire cu funcțiuni de cazare au de plătit câte 3.500 de lei, locațiile de agrement cu activitate de alimentație publică trebuie să plătească 2.750 de lei, restaurantele și barurile din zona 2 au o taxă de 2.500 de lei, motelurile, vilele turistice, campingurile, pensiunile cu mai mult de zece camere au de plătit 2.000 de lei, la fel ca și restaurantele și barurile din zona 1, farmaciile și sălile de jocuri. Locațiile de agrement unde nu au și servicii de alimentație publică trebuie să achite 1.750 de lei pe sezon, la fel ca și motelurile, vilele și pensiunile turistice cu maximum zece camere, precum și firmele de transport sau de comerț ambulant, comerț cu amănuntul din zona 3. Comercianții din zona 2 plătesc 700 de lei, iar cei din zona 1 - 400 de lei. cea mai mică taxă, de 100 de lei, este pentru proprietarii de locuințe din stațiunea Mamaia sau Satul de Vacanță. 
Pentru spațiile de locuit, termenul de declarare, respectiv de plată al taxei este 1 iunie 2014. pentru imobilele dobândite după împlinirea acestui termen, declarația se depune în termen de 30 de zile de la data dobândirii.
În cazul operatorilor economici, termenul de declarare, respectiv de plată al taxei de 1 iunie 2014. Pentru operatorii economici care încep desfășurarea activităților economice, sau cei care obțin ori vizează autorizația de funcționare, avizul programului de funcționare sau autorizația pentru ocuparea temporară a domeniului public după această dată, au obligația să depună o declarație în termen de 30 de zile de la data începerii activității sau a obținerii documentelor de autorizare.
Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 2 la sută pentru fiecare lună sau fracțiune de lună. Constituie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei. Toate aceste contravenții se sancționează cu amendă de la 279 la 696 de lei, în cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale, și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6006 secunde