În județul Constanța,

15 persoane au fost evacuate din casele inundate

339
Potrivit datelor furnizate de Administrația Bazinală Apele Române, Dunărea a depășit cotele de pericol la Cernavodă - unde a depășit cota de 697 de centimetri și la Hârșova - unde a ajuns la 756 de centimetri (cota de pericol este de 650-660 de centimetri). De suferit au însă locuitorii din mai multe localități: Topalu, Oltina, Cernavodă, Ostrov, Lipnița, Hârșova, Ghindărești și Seimeni. În cursul zilei de ieri, autoritățile au decis evacuarea a 15 persoane din mai multe localități, după ce casele le-au fost inundate.
În Hârșova a fost inundată o locuință, iar cei doi ocupanți au fost evacuați la rude. Alte 11 case au apă la temelie. De asemenea, peste doi kilometri de șosea, 23 de grădini, 18 anexe gospodărești și 1.500 de hectare de teren arabil sunt sub ape. Și în Ostrov s-a luat măsura evacuării a patru persoane, după ce gospodăria în care trăiesc a fost afectată de ieșirea Dunării din matcă. Au mai fost afectate 47 de grădini, 26 de curți, terenul de sport al școlii, parcul din comună și aproape 800 de hectare de pășune.
La Topalu, autoritățile au eva-cuat familiile din două locuințe (șapte persoane), dar sunt în pericol și alte 16 gospodării. Totodată, la Oltina au fost evacuate două persoane, după ce a fost inundată o pensiune. În Seimeni patru case erau ieri în pericol de a fi inundate, după ce apa a înghițit deja 350 de hec-tare de teren arabil și cinci grădini.
Pentru a diminua efectele inundațiilor, angajații primăriilor și cei de la ANIF lucrează la întărirea digurilor cu saci de pământ. De asemenea, în interiorul localităților se intervine cu motopompe pentru scoaterea apei care s-a infiltrat pe sub diguri (în Cernavodă și Hârșova se acționează cu astfel de motopompe pe străzile inundate).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde