6.000 de tone de deșeuri inerte, depozitate pe șantierul din zona Poarta 1

2960
6.000 de tone de deșeuri inerte, depozitate pe șantierul din zona Poarta 1 - garda-mediu-1684161496.jpg

Articole de la același autor

Luni, 8 mai, au fost încheiate acțiunile de control al organizării de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța. În cadrul verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat că, într-o incintă împrejmuită cu gard de plasă, sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înălțimea de 4-6m, pe o suprafață de aproximativ 1000mp.

Amplasamentul are destinația de parcare aflată în administrarea Primăriei Constanța. Destinația poate fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru a depozita materialele de construcții, precum pavele sau cabluri. Este vorba despre proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, beneficiar UAT Constanța.

Deșeurile sunt produse din cauza lucrărilor de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de circa 6.000 de tone. Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, iar în amplasament nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecție a mediului. Prin urmare, a fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

De asemenea, au fost stabilite câteva măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămână a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe bază de documente justificative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5236 secunde