A ieșit soarele, s-au înmulțit maidanezii!

1981
16
A ieșit soarele, s-au înmulțit maidanezii! - caini-1331662195.jpg

Vremea în încălzire și soarele i-au scos nu numai pe constănțeni din case, ci și pe maidanezi în drum. În ultimele zile, străzile orașului și mai ales aleile din cartiere sunt pline de câini fără stăpân. Câini mari și mici, femele cu pui după ele, masculi în călduri, haite întregi se plimbă pe acolo, băgând spaima în trecători. Unii sunt pașnici, dar sunt și alții mai fioroși care latră și chiar se reped la oameni.
Serviciul de Ecarisaj primește zilnic cel puțin 10-15 sesizări. Ulterior, cele două mașini care îl deservesc se deplasează în zonă și adună patrupedele.
"Nu știu de unde au apărut deodată așa de mulți. Probabil că este și perioada lor de împerechere, că umblă câte șapte-opt, se aleargă, se bat.
Ți-e și frică să mergi pe stradă. Mai ales printre blocuri este nebunie. Și toate trotuarele sunt pline de mizeriile făcute de ei", ne-a spus, supărat, Mircea Panait, din cartierul Inel II.
Însă probleme sunt în toate cartierele orașului. "Unii locatari îi protejează, le construiesc adăposturi chiar lângă scările blocurilor, îi hrănesc, alții îi gonesc, dau cu pietre în ei și cheamă hingherii să-i «aresteze»", ne-a declarat glumind un alt constănțean.

Cel puțin patru victime zilnic
Din păcate, pe lângă că fac mizerie, câinii sunt și foarte periculoși. Potrivit dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, în 2011, 1.850 de constănțeni s-au prezentat cu plăgi mușcate, solicitând îngrijire medicală. Făcând o medie, zilnic, cel puțin patru persoane sunt victime ale maidanezilor.
"Chiar zilele trecute se repeziseră la trei copii care cred că se întorceau de la școală și vorbeau mai tare, râdeau. Cine știe ce Dumnezeu li s-o fi părut, că vreo patru câini au început să fugă spre copii, să-i latre și aproape să-i muște. Bieții copii s-au speriat și au început să țipe. Am început să strig și am aruncat cu pietre în câini. De-abia i-am îndepărtat de copii", a povestit Claudia Pop.


Cum puteți să faceți o sesizare
Dacă aveți în zonă câini periculoși, puteți face o sesizare către Serviciul de Ecarisaj din cadrul Primăriei Constanța. Este suficient să sunați la numărul de telefon 0241/550.055 și un dispecer va prelua telefonic plângerea dumneavoastră și va trimite hingherii către zona indicată.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
am
14 martie 2012
foarte bine!

la mai multi!

marinel
14 martie 2012
Mizerie si nesimtire

Toate strazile orasului sunt pline de rahat , provenit de la maidanezi dar si de la odraslele tampitilor si nesimtitilor care se considera iubitori de animale.Se pare ca nu mai putem iesi din aceasta mizerie cumplita .

maricica
14 martie 2012
sfat util pentru cei care nu au loc pe strazi de caini

eu zic sa stati acasa... nu cred ca va duce cineva lipsa pe strada...

Răspuns la: Mizerie si nesimtire
Adăugat de : marinel, 14 martie 2012
Toate strazile orasului sunt pline de rahat , provenit de la maidanezi dar si de la odraslele tampitilor si nesimtitilor care se considera iubitori...
racnetulcarpatilor
15 martie 2012
sigur vindeti ziarul cu asa articol

Bah, voi sunteti in pana crunta de subiecte:)) ce articol este asta?Cum nu aveti cu ce umple ziarul, cum rasariti cu cate un articol despre caini. M-am saturat si de atitudinea voastra si de atitudinea unor imbecili care considera ca, daca esti iubitor de animale, esti mai vinovat decat nazistii.

Vladoiu
15 martie 2012
Cainii eliberati de la ecarisaj.

Pai va spun eu de ce...acum vreo 2 luni au fost eliberati toti cateii de la ecarisaj pe motiv ca nu mai au ce le da de mancare...ii prind, le dau drumul...cred ca le e frica acum sa-i mai omoare cu atatea reclamatii.Macar daca-i castreaza/sterilizeaza.Munca in zadar!

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Monica B.
15 martie 2012
Cainii maidanezi

Serios? Eu locuiesc in Constanta de 30 de ani si nu vad decat ocazional fecale ale cainilor cu stapan, care nu strang dupa ei.

Răspuns la: Mizerie si nesimtire
Adăugat de : marinel, 14 martie 2012
Toate strazile orasului sunt pline de rahat , provenit de la maidanezi dar si de la odraslele tampitilor si nesimtitilor care se considera iubitori...
marinel
15 martie 2012
Ocazional ?

Nu exista stapan de catel care sa stranga dupa el.

bibi
15 martie 2012
sunt ghiocei

randuri insirate ca sa fie. de ce nu incercati sa faceti ceva constructiv ? de ex sa vorbiti cu autoritatile ca sa infiinteze mai multe adaposturi pt animale in Cta, sau o campanie de sterilizare. de ce nu se poate face voluntariat la "Ecarisaj"?

bibi
15 martie 2012
serios?

tu ai stat si observat toti posesorii de animale din Cta sa vezi daca strang sau nu. asa ai ajuns la concluzia asta fantastica- nu exista- hai pe bune. daca tot ai facut studii de genul asta, spune mi, te rog , cati parinti, bunici care ies cu odraslele in parc primavara/vara strang dupa ei? ca eu una sunt satula de mirosul de caca de om, coji de seminte, ambalaje, resturi de mancare si alte porcarii din gama asta din parcul tabacarie.

Răspuns la: Ocazional ?
Adăugat de : marinel, 15 martie 2012
Nu exista stapan de catel care sa stranga dupa el.
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Lista neagră a Constanței
Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, marfă pentru export?
Pagina a fost generata in 0.3268 secunde