A intrat în vigoare noul Cod al Muncii

1100

Articole de la același autor

Începând de la 1 mai 2011, a intrat în vigoare noul Cod al Muncii. Actul normativ conține numeroase modificări, o mare parte din ele reprezentând o premieră în legea românească. Angajatorii care vor plăti lucrătorii la negru vor trebui să scoată din buzunar sute de milioane de lei vechi și pot fi pedepsiți chiar cu închisoarea. Nu le va fi ușor nici celor care acceptă să muncească fără forme legale, pentru prima dată în România introducându-se o amendă și pentru ei.
Astfel, începând de astăzi, agenții economici care folosesc lucrători fără contract individual de muncă riscă o amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei, iar angajații fără forme legale ar putea fi amendați cu sume între 500 și 1.000 de lei.
De asemenea, noul Cod al Muncii prevede și infracțiuni penale pentru angajatorii care încalcă grav legea. Agenții economici depistați cu mai mult de cinci salariați fără contract individual de muncă vor fi pedepsiți cu unu până la doi ani de închisoare. Iar pentru neacordarea salariului minim stabilit de Guvern, pedeapsa este între șase luni și un an de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7593 secunde