Acţiune de protest a refugiaţilor din Ucraina, la Constanţa

3941
Acţiune de protest a refugiaţilor din Ucraina, la Constanţa - image-1708421744.jpg

Articole de la același autor

Constanţa protestează, din nou. Sâmbătă, în Parcul Primăriei din Constanța şi-au anunţat prezenţa aproximativ 1000 de refugiați ucraineni, care se vor aduna mai întâi lângă Monumentul Victoriei, unde vor reaminti despre evenimentele teribile care s-au desfășurat în Ucraina vecină cu România și despre faptul că războiul este acum la doar 150 km de Constanța. Comunitatea ucraineană va onora memoria celor căzuți din cauza agresiunii militare ruse și va exprima cererile sale către România, țările UE, comunitatea mondială. 


Apoi, va urma un marș pașnic spre consulatul Federației Ruse. Pichetul va dura de la 12.00 la 14.00. Se prevede închiderea circulației rutiere, iar participanții vor flutura steaguri albastre și galbene și pancarte.


Potrivit organizatorilor, printre obiectivele acțiunii sunt: să reamintească Europei că, de-a lungul a doi ani, ocupanții ruși în Ucraina bombardează populația civilă, lovesc infrastructura critică, distrug orașe și sate, exportă produse agricole și alte bunuri, jefuiesc instituții culturale. Copiilor ucraineni din teritoriile ocupate li se predă după manuale rusești care neagă existența însăși a Ucrainei, fiind învățați să-și urască patria; să apeleze la UE și România să intensifice furnizarea de ajutor militar Ucrainei. De exemplu, din cauza lipsei critice de muniție a forțelor ucrainene, armata rusă continuă să aibă succes pe toate liniile frontului. Avdeevka a fost deja părăsită, trupele teroriste ruse s-au apropiat deja de Kupyansk, Chasiv Yar și alte orașe ucrainene; să apeleze la lume pentru a intensifica sancțiunile împotriva agresorului, a înceta orice legături economice cu Federația Rusă, a opri definitiv achiziționarea de hidrocarburi rusești și a nu deveni sponsori indirecţi ai noilor injecții financiare în complexul militar-industrial rus; să înceteze furnizarea de servicii consulare ale Federației Ruse pentru cetățenii săi pe teritoriul orașului Constanța; să exprime protest față de acțiunile armatei lor pe teritoriul Ucrainei către cetățenii Federației Ruse; să accentueze că Rusia Mitingul dedicat celei de-a doua comemorare a invaziei la scară largă este deja a patra acțiune de protest a ucrainenilor din Constanța.
 

„De fiecare dată când decidem să organizăm o acțiune de protest împotriva războiului sângeros, suntem convinși că va fi ultima dată. Dar se dovedește altfel…”, concluzionează organizatorii mişcării de protest.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4058 secunde