Acțiuni de integrare socială a tinerilor constănțeni

325
Acțiuni de integrare socială a tinerilor constănțeni - proiectincluziunesocialatineri-1476630088.jpg

Articole de la același autor

116 tineri, cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, din Constanța, Tortoman, Oituz și Ba-cău, au făcut parte din proiectul "Și tu poți să te implici", ce a avut ca obiectiv sprijinirea acțiunilor de voluntariat. Tinerii au participat, în perioada august - octombrie, la întâlniri formative, precum și la activități educativ-recreative pentru copii (ateliere, activități sportive, jocuri interactive, animație, verificarea și suportul în realizarea temelor de vacanță ale copiilor pentru a-i pregăti pentru începerea anului școlar). 


"Obiectivele proiectului au fost: creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul voluntariatului; dez-voltarea capacității de a planifica activități; dezvoltarea de competențe, prin realizarea propriu-zisă a unor activități non-formale și dezvoltarea capacității de adaptare a activităților de voluntariat, la specificul zonei și resursele de care dispun. Tema Concursului Național de Proiecte de Tineret a vizat obiective specifice și direcții de acțiune prevăzute în Strategia Națio-nală, în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015-2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 24/2015, și s-a încadrat în programul de susținere a acțiunilor de tineret, respectiv în programul pentru dezvoltarea și diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineri", au declarat organizatorii proiectului. 


Obiectivele principale ale Concursului Național de Pro-iecte de Tineret 2016 au fost următoarele: stimularea interesului tinerilor și studenților de a participa la activități de educație non-formală; direcționarea educației non-formale spre reintegrarea socială a tinerilor excluși social, menținerea sau restabilirea accesului la educația formală, în paralel cu o reală promovare a învățării nonformale și informale și a recunoașterii competențelor dobân-dite; creșterea gradului de participare a tinerilor și studenților la viața comunității; crește-rea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la im-portanța implicării în activități de voluntariat. 


Proiectul a fost finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de Fundația "Giovanni Bosco" din Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3738 secunde