Afaceri imobiliare. Încă o faleză din Constanța, înghițită de construcții

7958
Afaceri imobiliare. Încă o faleză din Constanța, înghițită de construcții - fotofondincaofaleza1-1578610072.jpg

Articole de la același autor

Constanța continuă să piardă și ultimele porțiuni de verdeață pe care le mai are. De data aceasta, victimă este faleza din Constanța, din dreptul străzilor Prelungirea Bucovinei, Eroilor și Mihai Eminescu. Zona este verde, dar neîngrijită, așa că mai mulți investitori se pregătesc să o transforme într-un mini-cartier de blocuri, cu ieșire direct la plajă. 


Comisia de urbanism din cadrul Primăriei Constanța analizează solicitarea pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru un teren de peste 30 de mii de metri pătrați, chiar pe taluzul ce desparte plaja Constanța de porțiunea locuibilă. 


Obiectivul PUZ-ului constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiar și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii. Inițiatorul planului este Constantin Chimșliu, iar PUZ-ul este delimitat de strada Prelungirea Bucovinei, la nord, plaja Mării Negre la sud, strada Mihai Eminescu la vest și proprietăți private la sud. 


Proiectul prevede realizarea mai multor artere, din care una să fie paralelă cu plaja, de tip Șosea de Coastă. De asemenea, vor fi amenajate mai multe accesuri pietonale către plajă, inclusiv un punct de belvedere. Terenul va fi împărțit în cinci porțiuni unde se vor putea construi imobile cu cinci și patru etaje. Inclusiv pe porțiunea cea mai joasă, adică la linia de țărm, este prevăzută posibilitatea de a construi imobile cu subsol, demisol, parter, trei etaje și al patrulea retras. 


Blocuri la buza plajei 
Avizul de Inițiere a realizării Planului Urbanistic Zonal este ceva mai vechi, din 11 aprilie 2018. Tot în 2018, pe 26 aprilie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a emis și Decizia inițială de încadrare pentru elaborarea PUZ-ului. Conform documentului, acesta ar urma să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu. Zona studiată este de 32.670 metri pătrați, iar zona care a generat PUZ este de 700 metri pătrați, pe strada Prelungirea Bucovinei, FN lot 1. Pentru acest teren, investitorul propune realizarea unei clădiri cu funcțiune mixtă de comerț, alimentație publică, servicii, administrație, locuire, cu subsol tehnic și garaje, demisol tehnic, parter comercial, trei etaje destinate serviciilor și două etaje de locuire, precum și un al șaselea etaj retras. 


De asemenea, se propune suprareglementarea zonei funcționale mixte, transformată în zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire izolat și regim de înălțime mediu și mare, zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mediu și mic și zonă de coastă centrală mixtă cu regim de construire continuu și discontinuu și regim de înălțime mic. Practic, pe porțiunile respective se vor putea construi imobile de maximum 25 metri, respectiv, 18 și 15 metri înălțime. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0122 secunde