Agenții economici autorizați să caseze autovehicule, luați la puricat de Garda de Mediu

133
Agenții economici autorizați să caseze autovehicule, luați la puricat de Garda de Mediu - agentiieconomicicontrolati-1395675155.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 24 martie, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu, împreună cu inspectorii Gărzii Naționale de Mediu au demarat o serie de controale ce vizează atât agenții economici autorizați, dar și cei aflați în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz. 


Potrivit reprezentanților Ministerului Mediului, în anul 2013, erau înregistrați ca operatori autorizați pentru astfel de activitate 532 de agenți economici.


Începând cu 5 martie 2014, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu, au supus dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de Stimulare a înnoirii Parcului Auto Național.


Ca noutate, în Programul Rabla 2014, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor sau dealerilor validați în program. De asemenea, o altă propunere este aceea de a include în program și mașini cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani.


Administrația Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 de tichete, bugetul total fiind de 140 de milioane de lei. Pentru prima dată, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informativ al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziționarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2085 secunde