Piața auto merge în marșarier. Programul Rabla eficient și nu prea

65
Piața auto merge în marșarier. Programul Rabla eficient și nu prea - traficautoaglomeratiemasini0040-1373889648.jpg

Articole de la același autor

Piața auto a scăzut cu 18,6% în primele șase luni din acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

"Pe ansamblul pieței, livrările totale (autoturisme + vehicule comerciale) au înregistrat în prima jumătate a anului 2013 o scădere de 18,6% comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut (același procent de scădere consemnat și la 5 luni). În interiorul acestei scăderi, remarcăm autoturismele, care au un declin al vânzărilor de 19,4%. Și pe plan european se constată o evoluție negativă, principalele țari înregistrând scăderi importante (Franța -11,3%, Italia -10,3%, Germania -8,1%)", se arată în informare.

În România, vânzările sunt susținute, în continuare, de achizițiile realizate de către persoanele juridice (75% din total în luna iunie).

"Pe fondul demarării târzii a Programului Rabla, dar și al accesului dificil la credite, vânzările către persoanele fizice reprezintă la 6 luni doar 19% din total (în creștere totuși față de primele 5 luni când acest procent era de 15%). Pentru comparație, în primul trimestru din 2012 (după 3 luni de funcționare a Programului Rabla) acest raport era de 31% persoane fizice și 69% persoane juridice. În plus, continuă să se manifeste în piața impactul negativ al importului masiv de vehicule rulate care, la un volum de aproximativ 102.000 unități la autoturisme și 21.500 la vehicule comerciale, au o creștere de 38%, respectiv 6% față de 2012", mai precizează reprezentanții APIA.

Astfel, din aceste cifre rezultă că la fiecare autovehicul (autoturism + vehicul comercial) nou vândut în România, au fost aduse alte 4,1 rulate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1371 secunde