Ai terminat o facultate? CONSTANȚA te face... ȘOMER

1134
2
Ai terminat o facultate? CONSTANȚA te face... ȘOMER - targdejoburi10-1347908968.jpg
Absolvirea unei facultăți nu mai oferă de mult siguranța unui loc de muncă. Din ce în ce mai mulți tineri cu patalama ajung să se angajeze pe posturi inferioare pregătirii lor numai pentru a se putea întreține. După terminarea studiilor superioare, mii de absolvenți se văd nevoiți să facă alte cursuri de specializări pentru anumite meserii, numai pentru a-și putea găsi un job.


Și asta pentru că piața forței de muncă este foarte săracă în posturi destinate persoanelor cu pregătire superioară. Iar pentru puținele locuri existente exigențele angajatorilor în ce privește experiența limitează accesul tinerilor doar ieșiți de pe băncile universităților.

Pentru a facilita întâlnirea dintre companiile angajatoare și absolvenți, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează vineri, 28 septembrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Din păcate, cea mai mare parte a job-urilor sunt pentru persoane fără studii superioare.

Peste 150 de angajatori constănțeni, invitați la bursă

La nivel național, au fost contactați 6.439 de agenți economici, iar până la 13 septembrie, numai 318 din aceștia au confirmat participarea și pun la dispoziția celor interesați 3.926 de locuri de muncă, din care 300 pentru cei cu studii superioare. În județul Constanța, până în prezent, și-au anunțat participarea la bursă peste 150 de agenți economici.

Principalele ramuri de activitate aferente locurilor de muncă oferite sunt fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (890 de posturi), activități de servicii privind forța de muncă (314 posturi), comerț cu amănuntul (283 de posturi), activități de investigații și protecție (212 posturi), activități de servicii informatice (200 de posturi), construcții de clădiri (201 posturi), industria alimentară (143 posturi). Cele mai multe locuri de muncă pentru absolvenții fără studii superioare sunt pentru următoarele meserii: confecționer articole textile (591 posturi), agent pază și securitate (270 posturi), lucrător comercial (164 posturi), casier (124 posturi), manipulant mărfuri (120 posturi), ospătar (108 posturi), inspector asigurări (103 posturi). De asemenea, sunt oferite 470 locuri de muncă pentru muncitorii necalificați din diferite ramuri de activitate.

Joburi cu țârâita

În ce privește persoanele cu studii superioare, cele mai multe oferte vizează meserii de genul consilier asigurări (41 posturi), operator call center (20 posturi), economist (18 posturi), programator (15 posturi), manager (11 posturi), agent servicii clienți (10 posturi). Pentru ingineri în diferite ramuri de activitate sunt doar 82 de joburi.

"Bursa locurilor de muncă este o metodă de facilitare a contactelor dintre angajatori și persoanele aflate în căutare activă a unui loc de muncă. Astfel, au posibilitatea să contacteze un număr mare de angajatori, să identifice mai multe variante de angajare, iar angajatorii pot desfășura o acțiune amplă de preselecție directă, într-un interval de timp bine delimitat, folosind metoda interviului. A.J.O.F.M. Constanța invită angajatorii interesați să încadreze persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și care doresc să participe la bursă, să comunice oferta de locuri de muncă la sediul A.J.O.F.M. Constanța, din strada Lacului nr. 14", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al agenției județene, Gabriela Spătaru.

Bursa joburilor va avea loc vineri, 28 septembrie, începând cu ora 10,00, în campusul nou al Universității "Ovidius".



Comentează știrea

cititor
18 septembrie 2012
locuri de munca

Portul Constanta , prin diversitatea sa navala si industriala, era ca un "magnet" pentru toate categoriile profesionale ; dinamizati activitatea in port si apoi vor aparea si oportunitatile de angajare!

cici
18 septembrie 2012
....

In portul C`tza au ramas doar acoliliti domnului Basescu , firmele apropiatilor domnului Base. Nu esti din clanul, familia lor nu te baga nimenea in seama , poti avea tu studiile lu studiile , capacitate intelectuala ,ca te milogesti pe la usile lor ca un sclav. Sa traim bine ! nu? Absolvent UMC si nu am unde sa`mi fac cadetia . Frumoasa tzara cu un port corupt de la portarul de la intrare pana la .......

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Românii, greu cu facultățile
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Se apropie a doua admitere la facultate
Pagina a fost generata in 0.3699 secunde