Alertă de apă plată infestată! Controale la sânge în supermaketurile din Constanța

861
1
Alertă de apă plată infestată! Controale la sânge în supermaketurile din Constanța - fotofondcontroale2-1458758843.jpg

Articole de la același autor

În plin scandal despre produsele alimentare neconforme, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor abia dacă mai face față presiunilor atât din partea instituțiilor, cât mai ales a consumatorilor.


La Constanța, controalele sunt zilnice, atât în unitățile de alimentație publică, cât și în magazine, supermarketuri și depozite de produse alimentare. "Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 14 - 18 martie, s-au materializat prin verificări la 161 obiective", declarată directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, au fost controlate trei restaurante, o pizzerie, patru fast-food-uri, un bar, două snack baruri, două cantine, două firme de catering, o rulotă, 19 măcelării, 12 carmangerii, 15 laboratoare cofetărie/patiserie, 13 super/hipermarketuri, 17 magazine alimentare, 27 depozite alimentare, trei centre prelucrare lapte, o unitate procesare produse din pescuit, o pescărie, trei unități fabricare pâine și specialități de panificație, un depozit de semințe consum, două unități comercializare congelate, două depozite legume fructe, o unitate fabricare vin, o unitate de morărit, o unitate fabricare biscuiți, un mijloc transport auto, șase circumscripții sanitare veterinare de asistență, o exploatație profesională, 15 exploatații non-profesionale de animale, o unitate depozitare și manipulare SNCU.


"Au fost confiscate și retrase de la vânzare 8.045 kilograme de carne și produse din carne, 1.983 de kilograme de produse lactate, 2.261 kilograme de pește și produse din pește și 240 de kilograme de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 91.884 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a sub-produselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai spune directorul DSV Constanța.


OPC Constanța așteaptă rezultatele analizelor la apă
La rândul lor, inspectorii din cadrul Comisa-riatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a luat la rând supermarketurile și hipermarketurile pentru a verifica dacă acestea mai au la vânzare ape din loturile cu depășire ale nivelurilor de microbi, depistate la București.


"Au fost preluate probe și la Constanța, din diferite tipuri de ape îmbuteliate, și au fost trimise la laboratorul Larex de la București. Deocamdată nu s-a întors nicio analiză. În baza a ce s-a constatat în București, desfășurăm acțiuni pentru a ne asigura că nu mai există la comercializare produse din loturile respective. Imediat cum ne vor veni analizele vom face publice rezultatele", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al CJPC Constanța, inspectorul Lucian Lungoci.


Comentează știrea

adevar
24 martie 2016
adevar

Au tupeu sa cheme turisti straini

Pagina a fost generata in 0.3971 secunde