E JALE ce au găsit inspectorii sanitari, în magazinele din Constanța!

2457
3
E JALE ce au găsit inspectorii sanitari, în magazinele din Constanța! - 41349251709-1456836529.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul săptămânii trecute, s-au materializat prin verificări la 155 de obiective: 15 restaurante, 5 cantine, o pizzerie, șapte baruri, trei unități de catering, două unități tip bistro, două fast-food, cinci măcelării, două carmangerii, 5 laboratoare cofetărie/patiserie, 17 super/hipermarketuri, zece magazine alimentare, șapte depozite alimentare, două unități de tăiere, două unități de procesare lapte, patru unități prelucrare lapte, o unitate de procesare pește, trei unități fabricare pâine și specialități de panificație, un depozit legume fructe, două depozite de semințe de consum, patru unități comercializare congelate, o unitate reambalare, trei unități de morărit, două unități fabricare vin, o unitate fabricare ulei, o unitate fabricare apă carbogazoasă, 37 de exploatații nonprofesionale de animale.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la refuzul identificării și înregistrării animalelor de către deținător, neanunțarea persoanelor juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, condiții necorespunzătoare de igienă a spațiului de prelucrare și depozitare a utilajelor și ustensilelor de lucru.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.950 de lei și cinci avertismente. Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile peste 9.000 de kilograme de carne și produse din carne, 1.885 de kilograme de lapte și produse lactate, 2.238 de kilograme de pește și produse din pește, 146 de kilograme de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 178.843 de lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate, care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Constantean revoltat
1 martie 2016
Inspectorii sanitari - rusine!

De ce nu se si face public despre ce unitati alimentare este vorba? Doar asa se va stopa inconstienta comerciantilor...

Nicu
2 martie 2016
Inspectii

De ce nu se fac publice locurile cu probleme grave????Si cat costa un kg de ouă???

Miuta
4 aprilie 2016
...inspectorii sanitari....

"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.950 de lei și cinci avertismente"......nu va este rusine, astea sunt amenzi ?! cat ati bagat in buzunar ?pai ce inseamna aceste sume pentru cei care au atentat la sanatatea populatiei...?! Ar fi trebuit pe loc, sanctionati penal. Considerati ca nu se moare destul din cauza alimentatiei....?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6353 secunde