Mii de tone de mâncare, confiscate din restaurantele și carmangeriile din Constanța

908
1
Mii de tone de mâncare,  confiscate din restaurantele  și carmangeriile din Constanța - controlopcmamaia51-1453229864.jpg

Articole de la același autor

127 de puncte comerciale alimentare din județul Constanța au fost verificate în numai o săptămână de către inspectorii sanitar-veterinari, răspunzând unor reclamații sau în cadrul unor controale tematice.

Au fost vizate opt restaurante, un fast food, 28 laboratoare cofetărie și patiserie, 18 super/hipermarketuri, 13 depozite alimentare, un magazin alimentar, un centru de sacrificare păsări, o piață agroalimentară, două unități produse proaspete din pescuit, un centru de ambalare ouă, șase unități fabricare pâine și specialități de panificație, un depozit semințe consum, opt depozite de destinație, o unitate de morărit, două unități fabricare produse zaharoase, o unitate de fabricare produse extrudate, o unitate de fabricare alte produse alimentare, două exploatații comerciale de animale, 31 exploatații nonprofesionale de animale.

"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, refuzul identificării și înregistrării animalelor de către deținători, vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare 3.320 lei și două avertismente", explică directorul executiv al Direcției Sanitar - Veterinare Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 12.450 de kilograme de carne și produse din carne, aproape 1.900 de kilograme de lapte și produse lactate, 3.878 de kilograme de pește și produse din pește și câteva mii de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 169.231 lei.

"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai adăugat șeful DSV Con-stanța. 

Comentează știrea

militaru gheorghe
20 ianuarie 2016
Part time

Cum faci bani de acasa! Cel mai simplu acum e sa inveti cum faci bani de acasa, cu un curs extrem de clar, de usor de inteles si de aplicat! Cursul e GRATUIT si te invata pas cu pas, cu multe detalii, cum faci bani de acasa! Vrei cu toata seriozitatea sa castigi bani? Cere mai multe informatii despre acest curs online, la adresa de email:[email protected].

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5964 secunde