ALERTĂ de la autorități! "Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă sunt de la prieteni"

553
ALERTĂ de la autorități!

Articole de la același autor

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra mesajelor primite de sărbători: „Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni. Pot avea contul compromis de atacatori”, scrie stiripesurse.ro

„Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni! Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați prin mesaj să accesați link-uri sau atașamente, mai ales atunci când nu primiți detalii concrete despre motivul pentru care este necesar să faceți acea acțiune, contactați expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare! Este posibil ca prietenul sau cunoștința dvs. să aibă contul compromis de atacatori”, transmite DNSC.

Potrivit sursei citate, de obicei, infractorii cibernetici compromit conturi online, mai ales conturi de social media, pentru a se folosi de încrederea generată de cont și de conexiunile acestuia în lansarea de mesaje cu potențial malițios sau fraudulos.

„Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com) am putut observa ce se află de fapt în spatele mesajului primit”, se arată în finalul comunicatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0048 secunde