Alimente contaminate cu E coli și stafilococi, servite la hramul bisericii din Ivrinezu Mic

3185
Alimente contaminate cu E coli și stafilococi, servite la hramul bisericii din Ivrinezu Mic - f4b1a169ead713f555c19e3ffc5c2ad9.jpg
Ancheta desfășurată de Direcția Sanitar-Veterinară și de Direcția de Sănătate Publică a scos la iveală că o parte dintre produsele alimentare servite la hramul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Ivrinezu Mic erau infectate cu bacili și stafilococi. Potrivit dr. Gheorghe Dincă, director DSV, salamul Victoria, brânza telemea și pilaful erau "necorespunzătoare microbiologic". "Aceste produse sunt contaminate cu Escherichia coli (E coli) și stafilococ coagulazo-pozitiv, conform buletinelor de analiză 23138 și 23139/20.08.2010", a afirmat medicul.
Totodată, specialiștii DSP au depistat, în urma analizelor efectuate, stafilococi în brânza de oaie servită mesenilor, dar și că o persoană dintre cele care au porționat produsele alimentare era purtătoare de stafilococ auriu hemolitic. De aceea, susțin reprezentanții celor două instituții, s-au îmbolnăvit doar 23 dintre cei peste 200 de localnici care au participat la praznic.
Ambele instituții au luat decizia sancționării Primăriei Peștera, de care aparține satul Ivrinezu Mic și care a organizat masa festivă. Astfel, conducerea DSV a luat decizia amendării autorității locale cu 1.000 de lei, în vreme ce DSP va aplica o sancțiune între 2.000 și 6.000 de lei, pentru că nu au fost asigurate toate condițiile igienico-sanitare pentru derularea hramului.
Reamintim că în seara de duminică, 15 august, 23 de persoane, dintre care 18 copii au fost transportați de urgență la spitalele din Constanța și Medgidia, acuzând simptome specifice toxiinfecției alimentare. Bolnavii au fost ținuți sub observație până la jumătatea acestei săptămâni, când medicii au considerat că starea lor s-a ameliorat și pot fi externați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2715 secunde