Toxiinfecție alimentară la hramul mănăstirii din Ivrinezu Mic

3058
Toxiinfecție alimentară la hramul mănăstirii din Ivrinezu Mic - 31d7771a1f1a1fb2d90fdc12b1a09e94.jpg
Duminică a fost sărbătoare mare în satul Ivrinezu Mic: localnicii s-au adunat, cu mic cu mare, la Căminul Cultural pentru a sărbători hramul Mănăstirii "Adormirea Maicii Domnului". În cursul serii însă, mai multe persoane, printre care și copii, au acuzat stări de rău și au fost transportați la Spitalul Medgidia, la Spitalul Județean și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța.
Potrivit dr. Constantin Dina, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, este vorba de 23 de persoane, dintre care 18 copii, care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ei au ajuns la spital cu febră, vărsături și o stare generală alterată, simptome caracteristice toxiinfecției alimentare. Dintre aceștia, un singur bărbat a refuzat internarea. Printre bolnavi se numără și doi copilași, cu vârste sub un an, care au rămas internați la Spitalul Județean.
Prima suspiciune a specialiștilor a fost masa servită în cinstea hramului mănăstirii - colivă, o gustare rece, constând în salam, cașcaval, șuncă presată, brânză de oaie, roșii și castraveți, pilaf cu pulpe de pui prăjite și salată de varză, iar la desert cozonac, fursecuri, suc. Echipe din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinară Constanța s-au deplasat încă de duminică seara la Ivrinezu Mic pentru a preleva probe din bucatele pregătite, pentru a stabili dacă printre acestea se află cauza îmbolnăvirilor.
Arhiepiscopia Tomisului a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei care s-au ocupat de organizarea praznicului au fost locuitorii din satul Ivrinezu Mic, iar personalul clerical nu a fost implicat.
Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie - de care aparține administrativ și satul Ivrinezu Mic - spune că masa a fost pregătită de oamenii din sat, cu sprijinul financiar al Consiliul Local Peștera. "Ne-am asigurat că bucatele sunt ținute în condiții corespun-zătoare, la frigider, în congelator. De altfel, condițiile au fost excepționale din punct de vedere organizatoric. Căminul Cultural a fost renovat anul trecut, iar în prezent sunt asigurate apă curentă, grupuri sanitare. Acum să vedem ce s-a întâmplat. Spe-cialiștii au venit, au prelevat probe pe care le vor analiza la București", ne-a declarat primarul. De menționat că la praznicul mănăstirii au participat peste 200 de persoane. Cadrele medicale spun că un factor care a favorizat alterarea stării de sănătate a copiilor, dar și a adulților, a fost și căldura.
Dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, ne-a declarat că starea de sănătate a copiilor s-a ameliorat și o parte urmau să fie externați în cursul după-amiezii de ieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4656 secunde