Amenzi de zeci de mii de lei pentru trei patroni din Constanța. Ce s-a descoperit

293
Amenzi de zeci de mii de lei pentru trei patroni din Constanța. Ce s-a descoperit - zilieri-1476273693.jpg

Articole de la același autor

Trei patroni constănțeni au fost amendați săptămâna aceasta cu suma de 30.000 de lei pentru nerespectarea drepturilor zilierilor angajați. 


Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au declarat că sancțiunile au fost date în urma campaniei privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. 


Angajatorii prinși pe picior greșit au fost amendați pentru diminuarea cuantumului remunerației brute stabilite de părți și care nu poate fi mai mică decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară. Pe de altă parte, ei nu au asigurat echipamentul de protecție în mod gratuit, adecvat naturii activității desfășurate de zilieri. 


Potrivit celor declarate de inspectorul șef al ITM, Eugen Bola, obiectivele campaniei au constat în identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri și luarea măsurilor care se impun pentru intrarea în legalitate a acestora, dar și creșterea gradului de conștientizare al beneficiarilor și a zilierilor care desfășoară activități cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiutor. 


Totodată, s-a urmărit identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor și a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii 52/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în condițiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către beneficiarii din domeniile care fac obiectul campaniei, dar și a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2843 secunde