Angajaţi mutilaţi la locul de muncă. Cazurile sunt cercetate de ITM

622
Angajaţi mutilaţi la locul de muncă. Cazurile sunt cercetate de ITM - accidente-1622225651.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) cercetează, la acest moment, mai multe accidente survenite la locurile de muncă. În timp ce s-a urcat într-o autoutilitară, un lucrător s-a sprijinit cu piciorul în mod greşit de un oblon, moment în care oblonul a ieşit din cârligele de prindere căzându-i pe laba piciorului stâng. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Un alt incident a avut loc în timpul descărcării unei maşini cu marfă, moment în care un lucrător a fost lovit de un cărucior pentru depozitare/transport marfă. Din păcate, în timp ce tăia un fier beton cu flexul, acesta i-a alunecat de pe fierul beton, fiindu-i tăiate patru degete de la mâna stângă. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Cf Port pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În prezent, toate accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de către firmele la care oamenii îşi desfăşoară activitatea.

După finalizarea cercetărilor, dosarele de cercetare întocmite de comisia numită de către angajator vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Acesta va analiza dosarele, le va aviza sau în cazul în care se constată că cercetările nu au fost efectuate corespunzător, va dispune măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5566 secunde