Angajații APM au fost auziți! Iată ce măsuri referitoare la salarizarea personalului au fost aprobate

859
Angajații APM au fost auziți! Iată ce măsuri referitoare la salarizarea personalului au fost aprobate - proteste-apm-1716538922.jpg

Articole de la același autor

După ani în care au cerut în zadar drepturi salariale egale cu ale altor categorii similare de bugetari, cei 1.335 de angajați ai Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, din toată țara, vor avea retribuțiile aliniate cu cele ale salariaților de la nivel central. Măsura este prevăzută în proiectul de OUG, aprobat pe 23 mai de Guvern, care prevede măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară și reglementează unele aspecte organizatorice, potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Reamintim că și angajații Agenției pentru Protecția Mediului Constanța au participat la aceste proteste alături de colegii lor din toată țara. Aceștia și-au exprimat profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

„În ultimele luni am avut nenumărate întâlniri, atât la Guvern, cât și cu reprezentanții salariaților, în încercarea de a găsi împreună soluții pentru rezolvarea acestei crize din interiorul Agențiilor județene pentru Protecția Mediului, mai ales pe fondul crizei bugetare generale. Procesul a fost unul de durată și, în ultima săptămână, oamenii și-au pierdut răbdarea și au declanșat proteste în toată țara, dar la apelurile constante pe care li le-am adresat, nu au blocat activitatea instituțiilor. I-am informat permanent, pe grupurile de lucru, în privința discuțiilor avute și m-am bucurat să le pot confirma, la începutul acestei săptămâni, că se elimină inechitățile salariale și se află printre categoriile de salariați care vor primi cu 10% mai mult la salariu, în două tranșe de câte 5%, în lunile iunie și septembrie 2024. Azi, ne-am reunit, din nou, împreună cu reprezentanții sindicatelor, cu vești bune, iar oamenii, veniți din multe județe ale țării, ne-au asigurat că vor încheia protestele”, a declarat Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, care coordonează activitatea Agențiilor județene Pentru Protecția Mediului.

Prin declarația comună formulată de salariați s-a subliniat permanent că nu este vorba de cererea unor privilegii suplimentare față de ale altor instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor legitime ale angajaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3478 secunde