Angajații din Asistență Socială, duși cu zăhărelul! „La Constanța nu s-au primit stimulentele de risc!”

2229

Articole de la același autor

Deşi a trecut mai bine de un an şi jumătate de la instituirea stării de urgenţă, iar personalului medical şi celor de la Asistenţă Socială li s-au promis nişte stimulente financiare, o parte dintre angajaţi nu au intrat, nici acum, în posesia lor. Acesta este şi motivul pentru care sindicaliştii Federaţiei „Sanitas” luptă, în continuare, pentru obţinerea drepturilor lucrătorilor din sistemul sanitar, şi mai ales a acestor stimulente, în valoare de 2.500 de lei, care li se cuvin pentru munca desfăşurată în condiţii de risc, pe timp de pandemie.

Din păcate, lunile s-au scurs, una după alta, şi banii mult aşteptaţi tot nu au venit. Concret, acei bani pentru personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar sanitar care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu Covid-19, precum şi personalul din asistenţa medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul bolnavilor.

Trebuie precizat că nu este vorba de toate cadrele medicale, de toţi angajaţii, ci doar de unii, în special cei care îşi desfăşoară activitatea la Asistenţă Socială. În acest sens, se solicită guvernului abordarea cu maximă responsabilitate a tuturor problemelor cu care se confruntă salariaţii la acest final de an şi soluţionarea cu celeritate a solicitărilor.

„La acest moment, avem o mare supărare, că nu s-a acordat stimulentul de risc pentru colegii de la Asistenţă Socială. În ultima lună, acesta s-a dat în aproximativ 7-8 judeţe, dar nu şi în Constanţa. Practic, nu au fost date stimulente pentru cei care sunt finanţaţi de la Ministerul Sănătăţii, medicii rezidenţi, medicină şcolară, UPU etc. Săptămâna trecută, în cadrul ultimei şedinţe de la minister am pus problema acestor stimulente, precum şi pe cea a majorării salariilor personalului tehnico-administrativ. Aceasta este o foarte mare doleanţă de-a noastră. O altă mare problemă este plata sporurilor pentru condiţiile de muncă, în condiţiile în care, în cazul celor cu salariile mai mici, sporurile au rămas aceleaşi din 2018”, a declarat, pentru „Cuget liber”, preşedintele „Sanitas”, Nicolae Manea.

Totodată, se urmăreşte şi acordarea drepturilor restante ale tuturor angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială (sporuri, stimulente de risc etc), precum şi acordarea la timp a drepturilor salariale pentru personalul medical implicat în campania de vaccinare. În plus, pe lista de solicitări de regăseşte şi acordarea zilelor de concediu restante salariaţilor care nu au putut beneficia de acestea pe toată perioada pandemiei. În acelaşi timp, sindicaliştii cer includerea în construcţia bugetară pentru anul 2022 a sumelor necesare acoperirii creşterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017 pentru toţi salariaţii care nu au beneficiat de acestea, la nivelul prevăzut pentru anul 2022.

În caz contrar, pentru susţinerea acestor solicitări ale membrilor de sindicat, „Sanitas” va face uz de toate formele de manifestare şi luptă sindicală legale, în situaţia în care factorii de decizie responsabili vor continua să-i evite. „Ne exprimăm speranţa că Guvernul va rezolva toate problemele din cele două sisteme pe care le reprezentăm şi care de aproape doi ani se află sub presiunea unei lupte continue şi istovitoare cu efectele pandemiei cauzate de virusul Sars-Cov- 2”, au precizat sindicaliştii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.986 secunde