Sindicaliştii Sanitas Constanţa vor picheta Prefectura. Care sunt revendicările

996
Sindicaliştii Sanitas Constanţa vor picheta Prefectura. Care sunt revendicările - fondsanitas-1610293987.jpg

Articole de la același autor

Cadrele medicale au ajuns la disperare şi vor să iasă în stradă. La acest moment, foarte mulţi membri ai Sindicatului Sanitas şi-au exprimat dorința de a participa la pichetarea Prefecturii judeţului Constanța din data de 12 ianuarie, între orele 12.00 şi 13.00. În plus, alți membri care sunt mai puțin afectați de OUG 226/2020 sunt solidari cu personalul auxiliar sanitar, personalul TESA și personalul din asistență socială.

Din cauza pandemiei de coronavirus, la această acţiune nu pot lua parte mai mult de o sută de persoane. Potrivit reprezentanţilor sindicatului de la malul mării, nemulțumirile lor sunt generate, în special, de înghețarea majorărilor salariale și neacordarea stimulentului de risc.

Cum spuneam, în primul rând, „halatele albe” sunt nemulţumite de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017, în sensul aplicării creșterilor salariale prevăzute de lege pentru anul 2021 pentru salariații din sănătate și asistență socială.

„Facem precizarea că această măsură este valabilă doar pentru infirmiere, asistenți sociali, educatori, îngrijitoare, brancardieri, personal tehnic-administrativ, liftiere, șoferi, deoarece medicii, asistenții și alte categorii profesionale au beneficiat de majorarea la maximul din grilă încă din data de 1 martie 2018, respectiv 1 iulie 2020. De asemenea, se solicită stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată, întrucât aceleași categorii defavorizate au sporurile de condiții de muncă raportate la salariul din 2018, fiind de două ori discriminate”, au declarat aceştia.

Referitor la acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială și personalului din unitățile sanitare, finanțat de Ministerul Sănătății, până la această dată a primit stimulentul de risc doar personalul din spitalele finanțate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. „Celălalt personal din unitățile sanitare (Unitatea de Primiri Urgențe, Centru de Sănătate Mintală, medicii rezidenți, ș.a.) și personalul din DGASPC-uri nu au primit și nici nu sunt semnale pozitive în acest sens”, au adăugat sindicaliştii.

Ca urmare, în funcţie de rezultatul negocierilor, Consiliul Național al Federaţiei Sanitas va decide noi măsuri pe care le va lua în sistem.

Cadrele medicale atrag atenția Guvernului României că neacordarea majorărilor salariale prevăzute de lege și a celorlalte revendicări enumerate, generează nemulțumiri imense în rândul salariaților și creează inevitabil premisele declanșării unor acțiuni de protest de mare amploare în anul 2021.

„Gândiţi-vă cât de greu lucrează anumiţi salariaţi, în ce condiţii improprii şi acum sunt şi vitregiţi, din punct de vedere al veniturilor salariale. Tot personalul ar trebui să beneficieze de acest stimulent de risc. Din păcate, am debutat în acest an, văzând că aceşti eroi sunt perdanţi”, a declarat preşedintele sindicatului Sanitas Constanţa, Nicolae Manea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde