Cum să vă programaţi şi să plătiţi online la Permise, pentru a evita aglomeraţia la ghişee

428
Cum să vă programaţi şi să plătiţi online la Permise, pentru a evita aglomeraţia la ghişee - cumvaprogramatipermise-1607703708.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, serviciile oferite prin Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Constanţa pot fi plătite online, cu cardul, în momentul în care se face programarea, pe website-ul instituţiei. Cei care optează pentru această variantă trebuie să ştie că nu este necesară listarea dovezii de plată, pentru că datele necesare sunt prezente în sistem.

„Am aplicat această măsură cu scopul de a evita aglomeraţia la sediul nostru şi pentru a elimina timpul de aşteptare la ghişee, în contextul epidemiologic actual. Astfel, cetăţenii se programează pe site-ul Instituţiei Prefectului, respectiv ct.prefectura.mai.gov.ro, la o anumită dată şi oră, consultă cu atenţie documentele şi condiţiile necesare, care sunt afişate la momentul programării, şi ulterior se prezintă la sediul nostru la data şi ora respective. Ca element de noutate, precizăm că s-a implementat o facilitate de plată online a contravalorii permiselor de conducere, a certificatului de înmatriculare şi a autorizaţiei de circulaţie provizorie. Astfel, cetăţenii pot şi le recomandăm să efectueze plata documentelor menţionate chiar la momentul programării online. Vor observa că, după ce li se confirmă data şi ora la care s-au programat le va apărea pe ecran şi opţiunea de plată cu cardul. Procedura de plată este foarte simplă, dacă cetăţenii optează pentru această variantă nu mai este nevoie să listeze documentul de plată şi să vină cu el la ghişeu”, precizează comisar-şef Liviu Ionuţ Vârşă, şeful Serviciului permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor Constanţa.

Potrivit acestuia, tarifele pentru serviicile de la Permise nu se pot plăti în numerar la ghişeele instituţiei, ci doar la poştă, la filialele CEC sau BCR.

Comisarul-şef atrage atenţia cetăţenilor să aibă în vedere că există o listă de aşteptare până când îşi pot obţine documentele. „Recomandăm verificarea periodică a valabilităţii documentelor, astfel încât să vă puteţi programa online înainte de expirarea acestora, având în vedere că, din motive obiective, va exista un termen rezonabil de aşteptare. După programarea online, este bine să se verifice cu atenţie pe site şi să vă asiguraţi că deţineţi toate documentele necesare pentru operaţiunea dorită şi, de asemenea, să vă prezentaţi la sediul serviciului nostru exact la data şi ora la care v-aţi programat, astfel încât să se evite aglomeraţia”, mai subliniază şeful de la Permise Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5042 secunde