Aproape 3.500 de persoane au participat la cursuri de formare profesionale, în primele două luni ale anului

229
Aproape 3.500 de persoane au participat la cursuri de formare profesionale, în primele două luni ale anului - x-formare-1679920511.jpg

Articole de la același autor

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în primele două luni ale anului 2023, au urmat programe de formare profesională, 3.482 persoane. Dintre acestea, 3.068 sunt șomeri, iar 368 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate. Un număr de 27 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât șomerii, iar alte 19 persoane beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. Potrivit reprezentanţilor ANOFM, în perioada de referinţă au fost organizate 190 programe de formare profesională gratuite, dintre care 129 programe de calificare/recalificare şi 44 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum și 17 programe de competențe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie-februarie 2023, sunt: lucrător comercial; agent de securitate; operator introducere, prelucrare, validare date; inspector /referent resurse umane; frizer; ajutor bucătar; patiser etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7762 secunde