Aproximativ 89.000 de locuitori din zona Dobrogei s-au testat pentru infecțiile cu HIV sau hepatite virale

247
Aproximativ 89.000 de locuitori din zona Dobrogei s-au testat pentru infecțiile cu HIV sau hepatite virale - hepatitac-1627225307.jpg
La acest moment, Fundația „Baylor” Marea Neagră le oferă constănţenilor posibilitatea de diagnosticare a infecțiilor cu HIV sau hepatite virale locuitorilor din zona Dobrogei. Testarea este însoțită de consiliere pre și post testare. Astfel, beneficiarii testării au prilejul de a-și îmbogăți cunoștințele despre infecții – transmitere, prevenirea infeinfectării, diagnosticare și tratament, comunicarea și interpretarea rezultatelor testelor. Totodată, „Baylor” asigură aceste servicii la standarde ridicate prin intermediul celor două centre permanente de testare în Constanța, și cu ajutorul echipei de testare care se deplasează cu laboratorul mobil în localitățile din regiunea Dobrogea, la solicitarea organizațiilor partenere, publice sau private.

Ana-Maria Schweitzer, director executiv, a declarat: „Ne apropiem de 89.000 de persoane testate – 88.787 mai exact. Am reușit acest lucru și prin eforturile colegilor care reușesc să atragă finanțarea de care are nevoie programul. Din păcate, efectele pandemiei se resimt în continuare și în cazul serviciilor noastre: urgența sanitară pe care o traversează societatea se reflectă asupra priorităților de sănătate ale fiecărei persoane: vom vedea, pe termen mediu, efecte ale pandemiei de COVID-19 și din cauza numărului mai mic de persoane care se testează acum voluntar și care ar putea fi inițiate pe tratament mai aproape de data infectării, cu costuri mai mici în ceea ce privește asigurarea calității vieții! Va crește numărul de cazuri de infecție avansată, diagnosticate târziu, când efectele asupra stării generale de sănătate vor fi, din păcate, ireversibile. De aceea este cu atât mai importantă prezența noastră permanentă în comunitate!”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6219 secunde