Astăzi începe prima ediție a Festivalului „Chifteluţele vesele” („Neşeli Köftecikler”)

Vineri, 10 Septembrie 2021, 10:02
868
Uniunea Democrată Turcă din România, sucursala Techirghiol organizează prima ediţie a Festivalului „Neşeli Köftecikler” ( „Chifteluţele vesele”) în perioada 10-12 septembrie, pe faleza de pe malul lacului Techirghiol. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Techirghiol şi îşi va deschide porţile vineri, 10 septembrie, ora 15.00, în piaţeta din faţa grupului statutar Tekir de pe faleză, în prezenţa edililor oraşului şi a liderilor UDTR.

Participanţii la festival vor avea ocazia să deguste din preparatele culinare tradiţionale turceşti, unde chifteluţele, pregătite după o reţetă unică, specifică etnicilor turci din Techirghiol vor fi vedete, în cele trei zile cât va dura evenimentul. Potrivit declaraţiei iniţiatoarei proiectului, Seriha Menseit, preparatele culinare turceşti vor fi expuse la cele 20 de standuri special amenajate de edilii oraşului, iar gospodinele care au pregătit cele mai gustoase chifteluţe vor fi premiat de UDTR.

Festivalul face parte dintr-un proiect european, derulat în această lună de Primăria Techirghiol, în scopul promovării oraşului ca staţiune balneologică, dar şi ca model interetnic dobrogean. În cadrul evenimentului va avea loc sâmbătă, 11 septembrie, un spectacol de muzică uşoară românească, dedicat de organizatori seniorilor şi un concurs pentru copiii care iubesc mersul pe bicicletă. Turiştii vor putea admira obiecte de artizanat din lada de zestre a turcoaicelor, dar şi româneşti, expuse la standurile de pe faleza oraşului. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiate de Primăria Techirghiol.

Festivalul va debuta în prezenţa preşedintelui UDTR, Fedbi Osman, a deputatului Iusein Ibram şi a Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Emre Yurdakul.

Pagina a fost generata in 0.22 secunde