Astăzi se sărbătorește Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

904
Astăzi se sărbătorește Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei - barbatcaretuseste-1711263136.jpg

Articole de la același autor

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC) este marcată anual, la 24 martie, pentru a atrage atenţia asupra cauzelor acestei boli şi a transmite informaţii referitoare la prevenţia şi tratamentul acesteia.

Data aleasă de Uniunea Internaţională Împotriva Tuberculozei pentru marcarea acestei zile reprezintă data la care, în anul 1882, bacteriologul german Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC, ceea ce a deschis calea spre diagnosticarea şi vindecarea tuberculozei, precizează Agerpres. Tuberculoza rămâne una dintre cele infecţioase boli din lume, dar care poate fi prevenită şi vindecată. Eforturile globale de combatere a tuberculozei au salvat aproximativ 66 de milioane de vieţi începând cu anul 2000. În 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, numărul deceselor din cauza tuberculozei a crescut pentru prima dată în peste un deceniu, potrivit www.who.int.

În 2024, tema Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei este "Da! Putem pune capăt TB!" ce transmite un mesaj de speranţă privind adoptarea mai rapidă a noilor recomandări OMS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6448 secunde