Cod galben de vreme urâtă

Concurs Astăzi vin ploile, mâine - lapoviță și ger, la Constanța

1413
1
Astăzi vin ploile, mâine - lapoviță  și ger, la Constanța - ploaieoameniumbrele61338199801-1363817106.jpg

Articole de la același autor

Primăvara ne joacă feste, din nou. Atunci când ne așteptam mai puțin, ne trimite ploi, viscol și ninsori. Meteorologii au emis o informare și un cod galben de vreme urâtă pentru zilele următoare, atât la Constanța, cât și în întreaga țară. 

Astfel, începând de astăzi, de la ora 14,00 și până vineri dimineață, 22 martie, la ora 8,00, aria ploilor va cuprinde toată țara. Local se vor cumula cantități de apă de 20 - 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 35 - 40 de litri pe metru pătrat, în special în jumătatea de sud a teritoriului. Vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, iar spre sfârșitul intervalului și în regiunile vestice și nordice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopții în sud și sud-vest, unde rafalele vor depăși local 50 - 60 km/h.

La Constanța, astăzi, va ploua moderat, iar vântul va sufla dinspre sud-est, cu unele intensificări temporare. Maxima termică va atinge 12 grade Celsius. Peste noapte precipitațiile vor continua și va începe să se răcească.

Începând de vineri, 22 martie, de la ora 8,00, pentru 24 de ore, intră în vigoare o avertizare meteo cu cod galben de intensificări de vânt, ninsori viscolite și răcire accentuată în întreaga țară. În vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 - 60 km/h și la munte peste 90 km/h, viscolind și spulberând temporar zăpada. În sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar rafalele vor depăși local 60 - 70 km/h.

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 - 80 km/h, iar spre seară și noaptea va fi viscol.

Mâine, la Constanța, vor fi mai mult ploi moderate, cu temperaturi ale aerului de până la 10 grade Celsius. Peste noapte însă se va răci foarte mult, până pe la 0 - 1 grad Celsius. Sâmbătă, 23 martie, se anunță lapoviță și ger. Duminică va fi cer variabil, cu soare, iar valorile termice vor rămâne între -2 și 2 grade Celsius. Și în cursul săptămânii viitoare temperaturile vor rămâne mult sub cele normale pentru această perioadă și vor predomina ploile. 

Comentează știrea

Cresterea Prepelitelor
21 martie 2013
Prepelite

Cum poti castiga 3000 de euro lunar Crescand Prepelite intr-un spatiu de numai 20mp?Iata cum AFACEREA TA cu PREPELITE devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie.Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.392 secunde