Video Atenție, constănțeni! Crește valoarea tichetelor "Respect"!

3871
Atenție, constănțeni! Crește valoarea tichetelor
Potrivit Primăriei Constanţa, începând cu anul viitor, beneficiarii programului „Respect” vor primi opt tranșe a câte 75 de lei fiecare.

Această majorare vine în completarea sistemului asigurărilor sociale de stat pentru a preîntâmpina riscul de excluziune socială a persoanelor defavorizate, mai ales că, potrivit Institutului Național de Statistică, în perioada 2019 - 2023, indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64%, salariul minim pe economie a crescut cu 48% în perioada 2019-2023 și punctul de pensie, cu 24%.

Ca şi până acum, pot beneficia de aceste beneficii persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;

b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;

d) persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;

e) persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal;

f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

La acest moment, se pot depune, deja, cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în program. Este nevoie, însă, de

următoarele documente: cerere tip; copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea „conform cu originalul”; documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de zece zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile și documentele necesare se pot depune prin:

- Poșta Română, la adresa din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4 - punctul de lucru al D.G.A.S. Constanța; fizic, la punctele de lucru D.G.A.S., de luni până vineri, între orele 10:00 -16:00.

Precizăm că cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul „Respect” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro sau se pot ridica de la punctele de lucru: Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4; Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69 Bis; Clubul de pensionari din șoseaua Mangaliei nr. 86 A; Pavilion de vară Poarta 6 - Parc Poarta 6; Pavilion de vară Teatrul de Stat - Parc Teatru Oleg Danovski; Pavilion de vară Tomis II - Parc Tomis II; Pavilion de vară Casa de Cultură. Alte informații suplimentare se pot obține la următoarele date de contact: Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, telefon: 0341.448.530.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2427 secunde