Salarii mai mari pentru personalul din Sănătate şi Asistenţă Socială

346
Salarii mai mari pentru personalul din Sănătate şi Asistenţă Socială - x-salarii-2-1686225055.jpg

Articole de la același autor

La presiunile Federaţiei „Sanitas”, Guvernul României a adoptat în cursul zilei de joi, 8 iunie, Ordonanța de urgență prin care salariile de bază ale personalului din unităţile sanitare, de Asistenţă socială şi Asistenţă medico-socială, se aduc la nivelul anului 2022, exact cum prevede legea salarizării bugetare. „Toate protestele membrilor Sanitas, care sunt acum în grevă japoneză, toate participările la acțiunile de protest încep să dea rezultate. Mergem înainte cu negocierile pentru soluționarea celorlalte revendicări, în timp ce continuăm să ne manifestăm nemulțumirile prin greva japoneză, în toate unităţile din ţară”, au precizat sindicaliştii. Precizăm că, potrivit Ordonanţei de urgenţă care completează articolul I din OUG nr. 168/2022, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile personalului prevăzut în Anexa nr. II - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi Asistenţă Socială” se stabilesc la nivelul celor prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Măsura a fost luată de Executiv pentru o parte din personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii şi îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeaşi anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector.

De asemenea, ordonanţa de urgenţă vizează majorarea salariilor de bază pentru angajaţii din Asistenţă Socială. În acest sens, s-a ţinut seama de problema majoră cu care se confruntă acest domeniu, respectiv lipsa personalului de specialitate, precum şi de provocările de care s-a lovit acest sistem (pandemia Covid, criza din Ucraina, creşterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forţei de muncă în domeniul asistenţei sociale şi migrarea acesteia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde