Atenţie! Se curăţă deșeurile de pe lacul Tăbăcărie, de pe maluri și din parc

351
1
Atenţie! Se curăţă deșeurile de pe lacul Tăbăcărie, de pe maluri și din parc - actiune-1654172043.jpg
În acest weekend, voluntarii constănțeni împreună cu turiștii aflați pe litoral vor curăța deșeurile de pe lac, de pe maluri și din parc cu bărci, caiace, mincioguri, plase. Acţiunea va avea loc duminică, 6 iunie, începând cu ora 9:30. Reprezentanţii Primăriei Constanţa sunt de părere că lacul Tăbăcărie ar trebui să fie un simbol pentru locuitorii vechii cetăţi a Tomisului, doar că în ultimii ani, deșeurile aruncate în mod iresponsabil l-au transformat într-un adevărat pericol pentru speciile extrem de valoroase care trăiesc aici. Astfel, lebedele, vidrele, pelicanii sau rațele sălbatice trăiesc printre pet-uri, ambalaje de dulciuri și semințe, pungi, bidoane și alte gunoaie.

„Pentru a-l transforma într-un reper al municipiului Constanța, într-un loc special și unic, cu care să ne putem mândri este nevoie de implicarea tuturor. Veniți duminică alături de noi pentru a schimba în bine situația lacului!”, este îndemnul angajaţilor primăriei. De asemenea, în cadrul campaniei „Turism Fără Deșeuri”, sâmbătă 5 iunie, tot în contextul sărbătoririi Zilei Mediului, la Constanța va avea loc un alt eveniment de ecologizare și voluntariat în zona dig Pescărie.

Comentează știrea

Ion
2 iunie 2022
Se curăţă deșeurile

Curatarea reprezinta munca in zadar, daca in paralel, autoritatile nu iau masuri de prevenire a poluarii lacului de catre sursele actuale de poluare : pescarii amatori care arunca pet-uri , pungi, hartii folosite , etc ; pescarusii / ciorile / maidanezii care scot ambalajele aruncate in cosurile de gunoi , apoi acestea sunt duse de vant pe suprafata lacului ; scurgerea apelor pluviale/canalizari direct in lac , fara a fi filtrate in prealabil ; s.a.m.d. Plus un sistem de supraveghere video a lacului si parcului pentru identificarea poluatorilor! Aviz Apele Romane , Garda de Mediu , Politia Locala, Gardienii Publici , Primaria Constanta prin agentii (dis)Confort Urban si toti cei platiti de contribuabili sa-si faca treaba!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5289 secunde