Atenţie unde aruncaţi gunoaiele! Continuă controalele, la Constanţa!

250
Atenţie unde aruncaţi gunoaiele! Continuă controalele, la Constanţa! - xatentieundearucatigunoaiele-1652265085.jpg
Atenţie unde aruncaţi gunoaiele. În cursul săptămânii trecute, Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a desfăşurat mai multe activităţi de control care au avut ca scop verificarea respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mediului şi a gestionării deşeurilor.


Poliţiştii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice şi juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietăţile sunt îngrijite corespunzător.


Atenţie unde aruncaţi gunoaiele. Pentru neregulile identificate s-au aplicat 238 sancţiuni contravenţionale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/substanţe, scoaterea deşeurilor menajere în ziua de colectare în alte tipuri de recipiente decât europubele. (saci, cutii, bidoane), abandonarea/depozitare necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetaţie crescută în exces.


Pe lângă sancţiunile aplicate, poliţiştii locali au stabilit şi măsuri pentru rezolvarea neconformităţilor constatate.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a fost de 166.800 lei.


Controalele pe această tematică vor continua şi în perioada următoare. „Pentru a evita încălcarea normelor legale vă rugăm să fiţi responsabili şi să gestionaţi în mod corespunzător deşeurile. Cetăţenii sunt rugaţi să semnaleze fapte antisociale care ţin de buna gospodărie şi protecţia mediului la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau la adresa de mail [email protected].”, anunţă Primăria Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3634 secunde